IJVC tankt zelfvertrouwen op bezoek bij SV Mulier

IJVC heeft het verlies tegen Nijland van afgelopen dinsdag (0-2) passend beantwoordt. In de tweede wedstrijd van de bekercompetitie tegen SV Mulier werd met 2-3 gewonnen. Een verdiende overwinning op de degradant uit de derde klasse.

Mulier had het betere van het spel in de eerste minuten, al leverde dat geen uitgespeelde kansen op. IJVC stond net als tegen Nijland goed georganiseerd en gaf weinig ruimte weg. De echte kansen voor Mulier kwamen voort uit standaardsituaties, met name uit de hoekschoppen. Daar had IJVC enig geluk en een goede doelman bij nodig. De bal viel voor de thuisploeg steeds net verkeerd, of ze stuitten op sluitpost Sjoerd Nooitgedagt die een aantal keren adequaat reageerde. Aanvallend lieten de Kypmantsjes te weinig zien. Het wist vanuit de organisatie niet om te gaan met de ruimte die het kreeg om te voetballen. Dat leverde vaak slordige passes op die tot niets leidden.

Gosse Reitsma maande zijn ploeg in de rust om efficiënter om te gaan met het balbezit en de ruimte. Dat resulteerde niet meteen in kansen maar Mulier werd wel meer getracht achteruit te lopen. Toch waren het de gastheren die op voorsprong kwamen: een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd perfect aangesneden in de verre hoek gekruld. Dat bracht IJVC echter niet van haar stuk. Het bleef rustig voetballen wat even later de gelijkmaker opleverde via Rens Soenveld die de op maat gegeven voorzet van Gerrit Jan Feenstra op eenvoudige wijze kon binnentikken. Amper tien minuten later maakte Soenveld zijn tweede na een slimme steekbal van Patrick Jagroep. IJVC kwam zelfs op 1-3 nadat een verdediger van Mulier een overtreding beging na een counter van de IJlsters. Er werd door de scheidsrechter hands geconstateerd binnen het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Jeroen Dijkstra. In blessuretijd werd het nog wel 2-3 door weer een vrije trap maar de aansluitingstreffer vormde geen gevaar meer voor de winst van IJVC.
Sponsorgroep IJVC 1

logo MdG jpg

Fysio Wymbrits

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57