IJVC heeft geen kind aan Blokzijl
BLOKZIJL – Het vlaggenschip van IJVC trad zaterdag aan in Blokzijl. Thuis scoorden de ‘kypmantjes’ liefst 13 keer tegen Blokzijl. IJVC rekende daarom op een Blokzijl dat wilde stunten. Het liep echter anders. Na 90 minuten stond er een duidelijke 1-7 op het scorebord. Vanuit het IJVC-kamp werd onderstaand verslag aangeleverd.
IJVC trad aan zonder Jagroep (ziek), R. de Vries (lies) en Fijltra (beenbreuk). Trainer Niek van der Werf koos er voor om 3 jeugdspelers mee te nemen. Eén daarvan begon in de basis. Pronk kwam te spelen op het middenveld, waardoor Soenveld linksvoor zijn ‘ding’ mocht doen. Op de bank zaten D. Fijlstra, de Graaf en Jansen.
 
Op een niet al te best veld begon IJVC voortvarend. Het had slechts 5 minuten nodig of de 0-1 was een feit. Pronk kon ongehinderd uithalen en liet doelman Bertin kansloos.
 
IJVC wilde zo snel mogelijk de 3 punten veiligstellen en als De Boer op aangegeven van Meijer de 0-2 had gemaakt, was de wedstrijd al snel gespeeld geweest.
 
Zodra Blokzijl de bal had, werd het door heel IJVC opgejaagd. Blokzijl verspeelde de bal en IJVC kon weer beginnen met een aanval. Toch probeerde Blokzijl er voetballend uit te komen en dit lukte ook een paar keer, zonder echt gevaarlijk te worden.
 
Blokzij was al met al geen partij voor IJVC en de ‘kypmantjes’ liepen snel uit naar 0-5. Eerst verdiende Soenveld een penalty, die benut werd door Dijkstra. Vervolgens was het aan De Boer om zijn hattrick te voltooien. De 0-4 was wederom een lage schuiver en de 0-5 wederom een (terechte) penalty.
Blokzijl kwam eigenlijk niet van de eigen helft, terwijl IJVC vergat de score uit te breiden. Met 0-5 werd de rust bereikt.
 
Na rust was duidelijk zichtbaar dat IJVC het wel geloofde en wat inkakte. Het werd slordiger en Blokzijl had 2 B-junioren ingebracht die zich wilden laten zien. Zelfs doelman Douna kwam onder druk te staan en leverde de bal slordig in. Bert Jan de Boer bedacht zich niet en knalde de bal omhoog. Met een boog en een stuit vloog de bal over Douna het doel in en stond het 1-5. Een prachtgoal van De Boer en een chagrijnige Douna, die graag de 0 had willen houden.
Van der Werf wisselde dan ook meteen en haalt De Boer en Hogeling aan de kant. D. Fijlstra kwam in de spitspositie te spelen en Jansen op zijn vertrouwde plekje rechts achterin.
 
IJVC nam het heft weer in handen maar was te slordig om goede kansen te creëren.
 
Na 60 minuten mocht ook De Graaf invallen voor Soenveld, die daar zichtbaar niet blij mee was.
 
Met wat frisse wissels probeerde IJVC weer wat te voetballen en dit lukte ook. Pronk mocht zijn 2de aantekenen, alhoewel de bal nog wel wat van richting werd veranderd.
 
IJVC speelde de wedstrijd vervolgens  ‘professioneel’ uit. Het liep geen kaarten of blessures op en zelfs aanvoerder Meijer mocht nog een goaltje meepikken in de slotminuten.
 
Na 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en won IJVC een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Blokzijl voetbalde naar vermogen maar kwam kwaliteit te kort om het IJVC lastig te maken.
 
Sleat – Woudsend
Na de wedstrijd werd duidelijk dat Sleat met 3-2 had gewonnen van Woudsend, waardoor IJVC uitliep naar een voorsprong van 9 punten. Met nog 6 wedstrijden te gaan lijkt het een kwestie van tijd voordat ‘de schaal’ omhoog mag. Echter, nog niemand neemt het woord ‘kampioen’ in de mond.
 
Karakteristieken
Blokzijl – IJVC (0-5) 1-7
5′ Pronk 0-1, 10′ De Boer 0-2, 29′ Dijkstra (pen.) 0-3, 37′ De Boer 0-4, 43′ De Boer (pen.) 0-5, 51′ Bert Jan de Boer 1-5, 68′ Pronk 1-6, ’89 Meijer 1-7.
Gele kaart: Gerbrand (Blokzijl)
 
Opstelling IJVC:
Douna, Hogeling (’55 Jansen), Zoethout, Osinga, J. De Vries, Dijkstra, Meijer(c), Van Schepen, De Boer (’55 D. Fijstra), Pronk, Soenveld (’60 de Graaf).
 Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57