Verslag: IJVC 1 - Arum 1

Verslag van de kant van Arum:

IJlst – Hoewel Arum al bijna twee weken geen wedstrijd heeft gespeeld en wat minder heeft getraind i.v.m. het opstappen van trainer Pope Leffring, die later door spelers en bestuur weer werd overgehaald toch te blijven, moest Arum na deze roerige week aantreden tegen het laag geklasseerde IJVC. De laatste keer dat Arum hier speelde was twee jaar geleden, toen er met 4-0 werd verloren. Het was dus aan Arum om vandaag een beter resultaat neer te zetten.

Om 14:30 uur werd er in de volgende opstelling afgetrapt: Robert(1), Mark(2), Jacob(3), Sibold(4), Jan Bauke(5), Lammert(6), Willy(7), Jeroen(8), Tim(9), Nico(10) en Ysbrand(11). Wissels: Rutger(12), Willem(14) en Johan(15).

Eindelijk kon Arum zich weer volledig op voetbal richten en dat begon dan ook goed. De keeper van IJVC die de bal vaak lang bij zich hield schoot tegen Nico aan, maar helaas voor Arum rolde de bal de verkeerde kant op. Arum was het team dat het meest de bal had en het meest in de aanval was, alleen werd het lang niet gevaarlijk. Tot aan de twintigste minuut, Tim draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal een meter naast. Hierna was het Nico die de score opende. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en schoot de bal met een halve sliding heerlijk in de kruising 0-1. Arum bleef de betere ploeg en het spel speelde zich vooral af op de helft van IJVC. De volgende kans was voor Ysbrand, helaas belandde zijn bal van een meter of veertig boven op de lat. Het was wachten tot Arum de tweede goal zou maken, alleen viel de goal vlak voor rust aan de andere kant. De nummer tien van IJVC onderschepte de bal van Sibold in het strafschopgebied en schoot de bal goed achter Robert 1-1. IJVC had tot dat doelpunt geen noemenswaardige kans gehad, maar toch werd er met een 1-1 stand gerust.

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld, Arum kwam er vaak door (vooral met de steeds opstomende Jan Bauke) en het was IJVC dat moest tegenhouden. Vlak na rust weer een kans voor Arum. De keeper van IJVC hield de bal te lang vast, dus mocht Arum een indirecte vrije trap nemen. Deze werd door Tim tegen de keeper aangeschoten. Arum bleef doorgaan en kreeg nog twee goede kopkansen één voor Nico en één voor Ysbrand. Daarna schoot Willem een vrije trap net over en werd een goal van Jeroen afgekeurd wegens buitenspel. Na deze kansen was het even over met Arum. Het meeste balbezit was er wel, maar er werd weinig meer gecreëerd. Het was zelfs IJVC dat nu een paar keer gevaarlijk werd, vooral via de gevaarlijke nummer tien. Er werd eerst uit kansrijke positie naast geschoten en vlak daarna werd de paal nog geraakt. Hierna leek Willem de wedstrijd te beslissen, hij onderschepte een slappe terugspeelbal, omspeelde de keeper, maar schoot de bal te gehaast in en kon makkelijk weggewerkt worden. Vijf minuten voor tijd besliste Arum de wedstrijd dan toch. Het was Jan Bauke die als een jonge hond negentig minuten lang de hele linkerkant bespeelde, die de bal voorgaf op Nico, die zichzelf tot matchwinner kroonde door de bal via de paal binnen te tikken 1-2. Er was hierna nog één kans voor Willem, alleen die raakte de bal verkeerd en zijn inzet vloog naast de goal.

Een meer dan verdiende overwinning voor Arum op IJVC, dat het vooral van hun aanvoerder moest hebben. Er werden niet alleen drie punten meegenomen door Arum, want de spelers van Arum bleken ook erg succesvol bij het draaiend rad waar na afloop flink aan werd geslingerd. Vooral in de finaleronde gingen alle prijzen richting de tafel met Arumers. Ook had Jeroen de uitslag goed voorspeld via de Facebook pagina van de Útherne en dat leverde ook nog een elftal bier en bitterballen op. De derde helft werd dus even lekker gevierd in de mooie en gezellige kantine van IJVC, maar vanaf dinsdag moet de focus weer op zaterdag, wanneer de topper tegen Bant op het programma staat. Aanvang: 14:45 uur in Arum.
Laatste tweets @vvIJVC

IJVC Facebook

Copyright © 2014 - Voetbalvereniging IJVC -  Sportcomplex de Útherne - De Dassenboarch 25 - 8651 CB IJlst - 0515 – 53 31 57